logo
4 April 2016

Wat ik doe om te relaxen

Gepost in persoonlijk

Wat ik doe om te relaxen, kimono, sapph, dutch designers outlet, roze kimono, lingerie kopen, lingerie outlet, lingerie designer, relaxen, ontspannen, gesponsorde post, fashion blogger, fashion is a party, tijdschrift, dieren knuffelen, slapen, browsen, verzorgingsproducten

Relaxen vind ik moeilijk. Als er taken zijn die voor mijn gevoel nog op me liggen te wachten (en die zijn er altijd), dan kan ik eigenlijk niet ontspannen zonder me te beseffen dat ik dan later iets “in te halen” heb. Ik plan voor wat ontspanning ook nooit bewust tijd in. Waarschijnlijk vind ik het diep in mijn hart een beetje zonde van mijn tijd: ik beoordeel relaxen nog te veel als niets doen.

En dat terwijl ontspannen natuurlijk erg belangrijk is. Omdat je dan pas echt kunt genieten van het leven, maar ook omdat altijd maar onder spanning staan uiteraard niet gezond is. Voor mij een aanleiding om eens een paar dingen op een rij te zetten die mij laten relaxen. Ik ben benieuwd hoe jouw lijstje eruit ziet!

1. Lekker veel verzorgingsproducten gebruiken

Natuurlijk gebruik ik dagelijks huid- en haarverzorging: producten als een dag- en nachtcrème, bodylotion en een gel, foam of jelly voor onder de douche. Daarnaast kan ik er echt van genieten om van mijn beautyritueel af en toe een wat uitgebreider ritueel te maken. Dan verzorg ik ook mijn voeten (die zijn de rest van de tijd een ondergeschoven kindje, oeps!), doe ik een masker op mijn huid en in mijn haar… Van goede verzorging ga ik me als herboren voelen. Of op zijn minst fris en fruitig, zoals Humberto zou zeggen.

Wat ik doe om te relaxen / Fashion is a party

2. Met een tijdschrift op de bank

…of op een ligbed in de zon, dat mag natuurlijk ook. Ik heb afgeleerd nog regelmatig tijdschriften te kopen, want ze gingen te vaak ongelezen naar een volgende lezer of in de oudpapierbak. Gelukkig krijg ik nog wél elke maand LINDA. op de deurmat, omdat ik voor mijn laatste verjaardag een abonnement heb gekregen. Waar Bas graag de tv aanzet, pak ik het liefst de LINDA. erbij. Lekker plaatjes kijken, reportages lezen, me verbazen, bewust worden en geïnspireerd raken.

3. Met mijn dieren knuffelen

Als ik last heb van stress of dingen moeilijker maak in mijn hoofd dan ze zijn, helpt het zeker om naar mijn dieren te kijken en te zien hoe “makkelijk” zij lijken te leven. Zo snel tevreden, genoeg aan een beetje eten, drinken, hygiëne en elkaar. Dieren kunnen voor mij erg relativeren. En ik kan om ze lachen, niet te vergeten.

4. Opruimen

Nee, ik heb er niet altijd zin in en regelmatig voelt het ook ondankbaar (want: een paar dagen later kan je weer opnieuw beginnen), maar toch kan ik opruimen zeker ontspannend vinden. Muziekje op, niet nadenken, alles uit de kasten en alles er geordend weer in. Dat kan haast therapeutisch werken, want een opgeruimde omgeving is een opgeruimde geest. Toch? Bovendien kom je tijdens het opruimen vaak spullen tegen die je kwijt of vergeten was en motiveert een opgeruimd huis om het weer opgeruimd te houden.

5. De tijd vergeten tijdens het browsen

Je zult het vast herkennen: je zit achter je laptop voor je blog, een schoolopdracht, je werk voor te bereiden of van mijn part de weersvoorspelling op te zoeken. In ieder geval ben je iets gericht aan het doen. Totdat je moet wachten op een traag ladende site en van ongeduld even social media opent (guilty!). Voor je het weet klik je op een link, reageer je op een tweet, word je doorverwezen naar een webshop die je zojuist ontdekt hebt… Als je vervolgens op de klok kijkt blijk je een uur verder te zijn. Irritant, want dat uurtje voelt voor mij altijd als loze tijd. Maar hoe heerlijk is het om het jezelf soms toe te staan een uurtje online te “verdwalen”? Zo belandde ik laatst bij een online outlet voor lingerie: bekende lingeriemerken en -designers worden er verkocht voor een prikkie van de originele prijs. Zodoende heb ik nu deze zoete, roze kimono van Sapph, die ik op de foto’s draag. Vind je goede lingerie kopen belangrijk, maar zit je niet te wachten op grote bedragen? Neem er dan eens een kijkje!

6. Slapen

Ik weet eigenlijk niet of slapen en ontspannen juist wel of juist niet samengaan, technisch gezien. Kun je gespannen zijn terwijl je slaapt? Waarschijnlijk wel. In ieder geval kan niets zo rustgevend en dus ontspannend zijn als goed en lang slapen. Of je nu vroeg naar bed gaat of lang blijft liggen. Doen alsof de buitenwereld even niet bestaat en niet verder kijken de vierkante meters waar je bed staat. Om er vervolgens weer met hernieuwde energie tegenaan te kunnen.

Wat doe jij om te relaxen?


– Dit is een gesponsorde post –

Foto’s door Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties