logo
21 August 2016

Maybelline Vivid Matte Liquid Electric Pink

Gepost in beauty

Maybelline Vivid Matte Liquid Electric Pink

Liquid lipsticks blijven onverminderd populair. En zien we nu ook steeds meer bij de drogist.

Maybelline Vivid Matte Liquid

Zo bracht Maybelline een paar maanden geleden de Maybelline Vivid Matte Liquids op de markt. Zijn dit liquid lipsticks? Het heeft er alle schijn van, maar Maybelline zegt het niet letterlijk. Het merk vergelijkt deze liquids zelf met lipgloss: ‘Compared to Maybelline’s traditional lipgloss, Vivid Matte Liquid incorporates two times more pigments’. Omdat kleur wel een unique selling point van deze liquids is en gloss niet, vind ik toch dat ik ze onder de liquid lipsticks mag scharen.

Maybelline Vivid Matte Liquid Electric Pink

Tien kleuren

Er zijn maar liefst tien verschillende kleuren: nudes, pinks, reds en er is een plum en een violet variant. Ik heb Electric Pink, felroze.

Maybelline Vivid Matte Liquid Electric Pink

Velvet matte effect

Maybelline zegt dat deze lipsticks zich onderscheiden door hun formule en textuur. De lipsticks hebben een velvet matte effect en voelen licht en zacht aan op de lippen. Dit kan ik beamen: deze Vivid Matte Liquid is lang niet zo droog als de gemiddelde liquid lipstick. Dat is ook gelijk een nadeel, want hierdoor blijft hij minder lang zitten. Ook de dekking laat nog wat te wensen over. Doordat de Vivid Matte Liquids niet opdrogen als een liquid lipstick zijn ze niet volledig dekkend (wel grotendeels) en brengen ze ook niet zo gelijkmatig aan als de meeste liquid lipsticks. Nog een ander nadeel van het feit dat deze lipstick ‘creamy’ blijft: hij heeft de neiging wat uit te lopen.

Maybelline Vivid Matte Liquid Electric Pink

Houdbaarheid

Het lijkt haast of deze lipstick óp je lippen blijft liggen, omdat hij amper opdroogt. Daardoor is de houdbaarheid niet fantastisch.

Alles bij elkaar vind ik dat Maybelline net de plank misslaat met dit product. Er zijn veel felroze alternatieven waar ik enthousiaster over ben. Je koopt Maybelline Vivid Matte Liquid Electric Pink bijvoorbeeld hier.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties