logo
16 September 2016

Catrice Contourious

Gepost in beauty

Catrice Contourious

‘Ik kwam, ik zag, ik koos voor contouring’: de slogan van de Catrice Contourious collectie.

Contouring en strobing

Catrice noemt highlighten en contouren ‘de illusie van licht en schaduw’. Mooi geformuleerd, toch? Ik denk dat contouring en ook strobing hun beste tijd gehad hebben. Toch ben ik er nog steeds dol op. Het is zo fascinerend om te zien wat deze make-uptechnieken met de vorm van je gezicht kunnen doen! In de Catrice Contourious collectie vind je uiteraard verschillende soorten producten om je gezicht meer definitie te geven. Van een sculpting powder palette tot een contouring brush tot een brow shaper.

Catrice Contourious

De Catrice Contourious collectie

Ik heb vier producten uit de Catrice Contourious collectie: de strobing duo higlighter, highlighting stick, het contouring cream palette en de lip contour & colour. Voor de look in deze post heb ik de laatste drie gebruikt.

Contouring Cream Palette

Het contouring cream palette is een duo palette met daarin een lichte en donkere tint: een highlighter- en contourcream. Het palette is er maar in één kleur: Each & Every Cream. Dat vind ik opmerkelijk. Meestal zijn er namelijk verschillende tinten contourpaletten voor bijvoorbeeld de lichte, getinte en donkere huid. Gelukkig voor mij is dit palette geschikt voor de (heel) lichte huid. In de verpakking lijken de pans overigens vrij donker, maar eenmaal aangebracht vallen ze beiden een stuk lichter uit. Met het warme weer van de afgelopen week is dit product niet ideaal: het smelt van je gezicht af. Los daarvan vind ik het contouring cream palette echt een aanrader. De producten brengen fijn aan en het resultaat is heel natuurlijk.

Catrice Contourious

Highlighting stick

Ik gaf al verschillende vloeibare highlighters een kans, maar kan inmiddels concluderen dat ik toch de voorkeur geef aan een poeder. Deze highlighting stick geeft een mooie glow, maar de textuur bevalt me niet zo. Als je de stick over foundation aanbrengt, gaan de producten samen wat ophopen en zijn je poriën extra zichtbaar. Dat ligt niet zozeer aan dit product, bij de meeste vloeibare highlighters heb ik hier last van. En om een highlighter nou af te gaan poederen… dat lijkt me ook niet echt een succes. Op de foto hieronder heb ik het contouring cream palette en de highlighting stick gebruikt.

Catrice Contourious

Lip contour & colour

Een echt ‘contouring’ product vind ik de lip contour & colour eerlijk gezegd niet. Het is meer een lipstick met een glossy topcoat. Een mooi product, maar zonder de topcoat vind ik ‘m eigenlijk mooier. Glanzend vind ik de kleur namelijk een beetje tuttig.

Catrice ContouriousCatrice Contourious

De Catrice Contourious collectie is nog tot half september (nu!) verkrijgbaar bij Kruidvat of zolang de voorraad strekt.

Heb je producten uit deze collectie bemachtigd?

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties