logo
21 December 2016

Mijn favoriete apps

Gepost in overig

mijn favoriete apps, smartphonehoesjes, canon camera connect, google keep, parkmobile, snapseed, autolader, smartphone, lumee case

Laatst realiseerde ik me weer eens dat ik op de middelbare school volgens mij nog helemaal geen smartphone had. Het was de tijd dat je nog zonder autolader kon, omdat je batterij het gewoon drie dagen volhield. Toch zou ik niet meer terug willen.

Mijn favoriete apps

Een paar smartphones verder is mijn appcollectie nog altijd bescheiden. Regelmatig probeer ik een nieuwe app, maar in de meeste gevallen gebruik ik ‘m niet en verwijder ik ‘m weer. Ik kan een app wel downloaden, maar daarmee zit nog niet in mijn systeem dat ik ‘m ook toepas en gebruik. Is dat herkenbaar? Hieronder vind je een lijstje met wat favoriete apps. Natuurlijk gebruik ik ook apps voor bijvoorbeeld social media, het weer en navigatie, maar die vind ik te standaard om te noemen.

Snapseed

Ik gebruik meerdere fotobewerkingsapps en wissel ze regelmatig af. Snapseed gebruik ik al heel lang en is nog steeds favoriet. De filters vind ik flut, maar de opties ‘Afstellen’, ‘Selectief’, ‘Witbalans’ en ‘Egaliseren’ ideaal.

Parkmobile

Deze spreekt voor zich, toch? Ik vind Parkmobile echt een uitkomst en ben blij dat ik maar heel kort zonder heb gedaan. De hele straat aflopen naar een parkeerautomaat (en weer terug!) waar je alleen met muntgeld kunt betalen, is toch bloedirritant? En één factuur met al je maandelijkse parkeerkosten is ook nog eens handig voor de administratie.

Canon Camera Connect

Eerlijk is eerlijk: ik gebruik deze app weinig. Toch wil ik ‘m even noemen, omdat ik het wel erg fijn vind dat hij er is. Met de Canon Camera Connect app kan ik via WiFi foto’s op mijn spiegelreflexcamera bekijken op en/of exporteren naar mijn telefoon. Dat exporteren moet je overigens niet te veel doen natuurlijk: het zijn grote bestanden! Ik vind deze app vooral ideaal als ik met mijn spiegelreflex een foto wil maken om op Instagram te delen. Hoewel de app dan toch ook nog vrij omslachtig is: als ik mijn laptop bij de hand heb, zet ik de foto’s liever via mijn laptop en Dropbox op mijn telefoon. Als ik die niet bij de hand heb, is Camera Connect een prima alternatief.

Wunderlist

Zo ongeveer mijn hele leven staat in lijstjes. Lijstjes van mensen die ik nog moet contacten, lijstjes van huishoudelijke taken die ik best weer mag doen, lijstjes van blogposts die ik in een week wil maken en ga zo maar door. In de app Wunderlist kun je lijstjes maken voor werk en privé en met verschillende titels. Ook kun je taken een ster (= prioriteit) geven en lijstjes delen met anderen. Als je kiest voor de betaalde versie, is Wunderlist ook offline beschikbaar.

Google Keep

Ik schat in dat ik lang niet alles uit deze app haal wat erin zit. Google Keep is voor mij vooral een verlengstuk van mijn hoofd. Dingen waar ik “on the go” over nadenk of die ik tegenkom, zet ik hier vaak neer. Later zoek ik alsnog uit hoe iets precies zit en/of werk ik mijn idee verder uit. Deze app gebruik ik als een soort scrapbook.

Wat zijn jouw favoriete apps?

– Deze post is tot stand gekomen samen met Smartphonehoesjes.nl. Daar kun je bijvoorbeeld ook terecht voor fotolenzen en een activity tracker.-

Foto door Jan van Schaik.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties