logo
7 January 2017

Balance

Gepost in mijn outfits

balance, balans vinden, otto, casual jurkjes, mi moneda ringen, the rubz armband, schakelarmband, zara jurkje, stilettohakken, & other stories laarzen, jeans, jurk over broek, utrecht,, prioriteren, relativeren, tijd vrijhouden, tijdmanagementbalance, balans vinden, otto, casual jurkjes, mi moneda ringen, the rubz armband, schakelarmband, zara jurkje, stilettohakken, & other stories laarzen, jeans, jurk over broek, utrecht,, prioriteren, relativeren, tijd vrijhouden, tijdmanagementbalance, balans vinden, otto, casual jurkjes, mi moneda ringen, the rubz armband, schakelarmband, zara jurkje, stilettohakken, & other stories laarzen, jeans, jurk over broek, utrecht,, prioriteren, relativeren, tijd vrijhouden, tijdmanagementbalance, balans vinden, otto, casual jurkjes, mi moneda ringen, the rubz armband, schakelarmband, zara jurkje, stilettohakken, & other stories laarzen, jeans, jurk over broek, utrecht,, prioriteren, relativeren, tijd vrijhouden, tijdmanagementbalance, balans vinden, otto, casual jurkjes, mi moneda ringen, the rubz armband, schakelarmband, zara jurkje, stilettohakken, & other stories laarzen, jeans, jurk over broek, utrecht,, prioriteren, relativeren, tijd vrijhouden, tijdmanagementbalance, balans vinden, otto, casual jurkjes, mi moneda ringen, the rubz armband, schakelarmband, zara jurkje, stilettohakken, & other stories laarzen, jeans, jurk over broek, utrecht,, prioriteren, relativeren, tijd vrijhouden, tijdmanagement

Vind jij balans vinden ook niet knap lastig? Want: hoe vaak sporten? Hoeveel geld uitgeven? Hoeveel blogs publiceren in een week? Hoelang actief zijn op Instagram per dag? Hoeveel tijd ‘niks doen’ zonder je schuldig te voelen? Ik vind het irritant dat ik hier geen antwoord op heb.

Balans vinden

Afgelopen weekend schreef ik: ‘Wat wil ik dat 2017 brengt? Ik weet het niet’. Inmiddels weet ik dus wel iets: een betere balans vinden. Bijvoorbeeld tussen werk en privé. En wel door deze drie dingen:

Prioriteren

Ik kan me laten meesleuren door de waan van het moment of mijn eigen gemoedstoestand. Heb ik iemand telefonisch gesproken, dan wil ik het liefste gelijk aan de gang met de opvolging ervan. Uit enthousiasme, frustratie of inspiratie. Een bevestigend mailtje erachteraan sturen, iets uitzoeken wat we hebben besproken of gelijk iemand anders bellen om te overleggen. In principe is er natuurlijk niets mis mee om direct actie te ondernemen. Integendeel: proactiviteit is een positief iets. Maar als de opvolging van een taak langer dan – pak ‘m beet- een kwartiertje duurt, wil ik me afvragen of datgene onmiddellijk moet gebeuren of dat ik mezelf beter even een halt kan toeroepen. Omdat ik anders ‘s avonds laat weer dingen aan het afmaken ben waar ik eerder die dag niet aan toekwam.

Relativeren

Het lukt me alleen om goed te prioriteren als ik relativeer. Als ik me realiseer dat er niemand boos op me wordt als ik niet dezelfde dag nog reageer. Of het niet helemaal lukt om elke week een vlog online te krijgen (oeps!).

Tijd vrijhouden

Tijdmanagement is niet mijn grootste talent. Op tijd komen vind ik een hele uitdaging en realistisch plannen heb ik niet uitgevonden. Voor 2017 wil ik meer tijd vrijhouden in mijn agenda, omdat ik weet dat die vaak op het laatste moment alsnog gevuld wordt met onverwachte dingen. Dan is het wel zo fijn als ik me niet in gigantische bochten hoef te wringen voor afspraken die ik ook best wat verder vooruit had kunnen schuiven.

In mijn kledingstijl

Deze outfit draait voor mij ook om balans. Twee casual jurkjes over elkaar, maar dan wel weer met stilettohakken eronder. Een grove schakelarmband, maar ook twee fijne ringen. Het koele zwart en blauw dat de warme tinten van mijn haar, make-up en jurkje in balans houdt. In mijn kledingstijl heb ik de balans wel aardig gevonden. Nu de rest nog ?.

– Deze post is tot stand gekomen samen met OTTO –

Foto’s door Jan van Schaik.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties