logo
18 December 2017

Sensationail Polish to gel transformer starter kit

Gepost in beauty

sensationail, sensational polish to gel transformer starter kit, fashionblogger, beautyblogger, fashion is a party, rode nagellak, rode nagellak,

De afgelopen weken testte ik gelnagellak met behulp van de Sensationail Polish to gel transformer starter kit. Een starter kit waarin alles zit wat je nodig hebt om thuis gelnagellak aan te brengen. Nu is de vraag: is het resultaat net zo goed als bij gelnagellak van een salon?

Nagelbijten

Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik nagels bijt en al jaren bezig ben daarvan af te komen. Sommige periodes gaat dat goed, andere periodes minder. Tot afgelopen zomer heb ik een tijd kunstnagels gehad en sindsdien probeer ik weer op “eigen kracht” van mijn nagels af te blijven. Wel met behulp van nagellak. Als ik mijn nagels lak, dan bijt ik namelijk veel minder snel. Helaas kost drie keer per week je nagels lakken en laten drogen best wel wat tijd, dus een minder tijdrovende oplossing was welkom. Zo kwam ik uit bij de Sensationail Polish to gel transformer starter kit.

sensationail, sensational polish to gel transformer starter kit, fashionblogger, beautyblogger, fashion is a party, rode nagellak, rode nagellak,

Van nagellak naar gelnagellak

In deze starter kit zit een UV-lamp, een ‘polish to gel’ nagellak, een gel primer, een gel cleanser, een nagelvijl, een mixbakje, een manicure stick, pluisvrije doekjes en een dubbelzijdige vijl. Wat ik zo fijn vind aan deze kit, is dat je ‘m gebruikt in combinatie met jouw favoriete nagellak. Ik heb nog honderden nagellakken staan en vind het natuurlijk zonde om die niet te gebruiken. Dankzij deze kit kan ik van elke nagellak in mijn collectie een gelnagellak maken. De ‘polish to gel’ nagellak transformeert elke nagellak naar gelnagellak namelijk.

sensationail, sensational polish to gel transformer starter kit, fashionblogger, beautyblogger, fashion is a party, rode nagellak, rode nagellak,

Onder de UV-lamp

Ik bracht de gelprimer aan, mixte een rode nagellak van Sally Hansen met de ‘polish to gel’ nagellak in het mixbakje en bracht de (gel)nagellak aan. Vervolgens liet ik elke hand 30 seconden uitharden onder de UV-lamp. Na 30 seconden is de lak inderdaad zo goed als droog. Fijn dat dat zo snel gaat! Vervolgens bracht ik nog een laagje ‘polish to gel’ nagellak aan als topcoat, om mijn nagels te sealen. Dit laagje liet ik 15 seconden drogen onder de UV-lamp, zoals aangegeven op de verpakking.

sensationail, sensational polish to gel transformer starter kit, fashionblogger, beautyblogger, fashion is a party, rode nagellak, rode nagellak,

Hoe lang blijft de (gel)nagellak zitten?

Mijn rode nagels bleven mooi, maar eerlijk is eerlijk: niet zo lang mooi als toen ik gelnagellak van een salon had. Ik heb de starter kit twee keer gebruikt en merkte beide keren dat ik na een dag of 7 tot 10 toch wel chips begon te zien. Wel merkte ik dat de gelnagellak een stuk steviger aanvoelt dan gewone nagellak. Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld de verhouding tussen nagellak en ‘polish to gel’ transformer precies goed moet zijn voor een optimaal duurzaam resultaat. En het maakt natuurlijk veel uit hoe je met je nagels omgaat. Ik heb ook weleens kunstnagels gehad die na een week al kapot gingen.

sensationail, sensational polish to gel transformer starter kit, fashionblogger, beautyblogger, fashion is a party, rode nagellak, rode nagellak,

Gelnagellak verwijderen

Het grote nadeel van gelnagellak vind ik het verwijderen van de lak. Dat moet kunnen met de gel cleanser, maar ik kreeg het niet voor elkaar. Hoewel ik mijn nagels er niet echt in heb geweekt. Op internet lees ik dat mensen de gelnagellak verwijderen met 100% aceton, maar dit vind ik wel erg agressief… Ik heb daarom steeds de nagellak eraf gekrabt. Niet ideaal, maar het ging wel.

Eindoordeel

Al met al ben ik echt wel tevreden over deze kit. Ik vind het leuk dat ik mijn eigen nagellak kan gebruiken en geen extra gelnagellak hoef te kopen, het drogen onder de lamp gaat snel en door de ‘polish to gel’ transformer blijft de nagellak langer zitten dan gemiddeld. Zeker met de drukke feestdagen voor de boeg is dat natuurlijk ideaal.

Is de Sensationail Polish to gel transformer starter kit ook wat voor jou?

– Deze post is tot stand gekomen samen met Drogistplein –

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties