logo
18 July 2018

Plastische chirurgie, zou jij het doen?

Gepost in mijn outfits

kliniek veldhoven, ooglidcorrectie, liposuctie, bodycon jurk, fashion is a party, fashionblogger, zomerjurkjekliniek veldhoven, ooglidcorrectie, liposuctie, bodycon jurk, fashion is a party, fashionblogger, zomerjurkjekliniek veldhoven, ooglidcorrectie, liposuctie, bodycon jurk, fashion is a party, fashionblogger, zomerjurkjekliniek veldhoven, ooglidcorrectie, liposuctie, bodycon jurk, fashion is a party, fashionblogger, zomerjurkjekliniek veldhoven, ooglidcorrectie, liposuctie, bodycon jurk, fashion is a party, fashionblogger, zomerjurkje

Van fillers tot correcties: plastische chirurgie is al een tijdje booming. En nog steeds lichtelijk omstreden. Vooral in de ‘influencerwereld’, waar cosmetische ingrepen de laatste jaren veel voorkomen en wat veel mensen een slecht voorbeeld vinden voor een jonge doelgroep. Maar ook op televisie is er steeds meer aandacht voor cosmetische chirurgie. Voor Kliniek Veldhoven las ik me wat beter in in cosmetische ingrepen. Het maakt me benieuwd: zou jij zo’n ingreep doen? Iets “laagdrempeligs” als botox, of een ingreep als een ooglidcorrectie of liposuctie? En zo ja: bij welke behandelaar dan? Ik las deze week over een onderzoek met als uitkomst dat mensen het nog belangrijker vinden om vertrouwen te hebben in de kwaliteit van hun cosmetische behandeling dan in de kwaliteit van een nieuwe tatoeage of hypotheek.

Lipsosuctie

Een liposuctie zorgt ervoor dat je lichaam “beter” in verhouding is. Bij een liposuctie wordt onderhuids vetweefsel verwijderd, bijvoorbeeld op je bovenbenen, heupen, onder je kin of bij je dijen. Onder lokale verdoving maakt de plastisch chirurg kleine sneetjes. Plaatselijk wordt met een verdovende vloeistof geïnjecteerd, waardoor de vetcellen opzwellen. Met een buisje, een canule, zuigt de plastisch chirurg de vetcellen vervolgens op. De sneetjes worden zorgvuldig gehecht. Na een week mogen de hechtingen eruit.

Ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie wordt huidoverschot verwijderd en daarnaast soms ook een teveel aan vet. Het litteken van de ingreep ligt in de arcadeboog en kan doorlopen in kraaienpootjes of lachrimpeltjes. Soms is het onderooglid in zoverre verslapt en uitgezakt dat een standaard ooglidcorrectie gecombineerd moet worden met een ooglidverstrakking: een canthopexie. Bij Kliniek Veldhoven wordt een cosmetische ingreep alleen uitgevoerd door een gekwalificeerd plastisch chirurg en niet door een cosmetisch arts of huisarts.

Zeg nooit nooit

Ik heb zelf geen cosmetische ingrepen laten doen, maar zeg nooit nooit. Sta overal voor open, maar zou uiteraard kritisch zijn op waar ik me laat behandelen. Je hebt maar één lichaam en een goede gezondheid is belangrijk voor alle facetten van je leven. Het laatste wat je wilt is nóg een ingreep moeten doen, om een mislukte cosmetische ingreep te herstellen.

– Deze post is tot stand gekomen samen met Kliniek Veldhoven –

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties